h2

H2® er kanalen, hvor information er lig med underholdning fortalt på nye, overraskende og spændende måder. H2 graver dybere i historien og dykker ned i en verden af videnskab, militærhistorie, myter, gamle kulturer og den moderne historie. Kanalen udforsker, undersøger og stiller spørgsmål, og H2 giver dig alt det, du ikke vidste om verden omkring os.

Glæd dig til masser af underholdning på H2

Secrets in the Dust

Hver torsdag kl. 22.00

Arkæologi kan om noget afdække hemmelighederne fra fortiden, og det er i dag en af de vigtigste og mest iøjnefaldende videnskabelige discipliner. Vi ser nærmere på nogle af de mest banebrydende arkæologiske opdagelser og udgravninger, der har givet os uvurderlige svar på vores forfædres liv. Kom også helt tæt på selve arkæologiens historie med dens eventyrere og gravrøvere, forbitrede rivaliseringer og passionerede visioner.

Last Days of the Nazis

Hver onsdag kl. 22.00

Vi dykker ned i et af de sorteste kapitler i verdenshistorien, når arkivmateriale, vidnesbyrd og rekonstruktioner sættes sammen til en skræmmende skildring af nazismen set fra en anden vinkel – nemlig nazisterne selv. Bødler, læger, generaler, medlemmer af Hitler Jugend og menige tyskere blev afhørt af de allierede ved afslutningen på 2. verdenskrig. Deres beretninger fortæller den grufulde historie om, hvordan de første ideer om Nazityskland spirede i 1930’erne, fandt fodfæste og spredte sig, indtil de til sidst havde opslugt Tyskland i en altødelæggende lavine.

Hangar 1: The UFO Files

Hver tirsdag kl. 22.00

I 1969 blev The Mutual UFO Network (MUFON) grundlagt med det formål at undersøge og dokumentere alle rapporter og vidneberetninger om UFO-lignende aktiviteter og uforklarlige hændelser. Organisationen har i dag kontorer i 42 lande verden over med over 800 lokale efterforskere og 30.000 observationer. Alle sagsakter er samlet i Hangar 1, en forladt og afsides bygning i Ohio, USA, hvortil H2 nu har fået eksklusiv adgang. Og det er ikke småting, Hangar 1 gemmer på. Vi går på opdagelse i sagsakterne og kaster nyt lys over mysterierne.

Brad Meltzer’s Lost History

Hver mandag kl. 22.00 fra 14. marts

En del af USA’s vigtigste historiske og kulturelle nationalklenodier er gennem tiden blevet stjålet eller gået tabt. Mange af genstandene bliver solgt på loppemarkeder, handlet på det sorte marked eller ligger simpelthen gemt og glemt rundt omkring i kældre og loftsrum. I samarbejde med det amerikanske nationalarkiv går H2 og forfatteren Brad Meltzer nu i gang med at få disse unika tilbage til det amerikanske folk. Hvad var historien bag disse skatte? Hvor blev de sidst set? Og hvem har de afgørende spor, der kan få dem tilbage igen?

Vil du se kanalen efter prøveperioden slutter?

Du kan købe H2 enkeltvis – vi kalder det en FritValgs-kanal. Kanalen koster 20 kr./md.